Sepsis Tanısında Kan Kültürü Kursu / 17-18 Aralık 2022 İSTANBUL

Değerli Meslektaşlarımız,

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) Sepsis ve Kan Kültürü Çalışma Grubu tarafından 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Koşuyolu Hastanesi iş birliği ile “Sepsis Tanısında Kan Kültürü Kursu” düzenlenecektir.  

Bu kurs, kan kültürleri ile ilgili doğru uygulamalar konusunda Tıbbi Mikrobiyoloji uzman ve asistanları ile teorik bilgilerin paylaşılması ve pratik uygulamaların yapılması amacıyla düzenlenmektedir. Kan kültürlerinin her aşaması klinik mikrobiyoloji laboratuvarları için acil ve önemli işlemlerdir. Laboratuvarda kan kültürlerinin değerlendirilmesi ve kliniğe raporlanması ile ilgili doğru uygulamalar ve kalite göstergelerinin takibi ile ilgili güncel kurallar kurs içeriğinde yer almaktadır. Kurs programında, pozitif kan kültürleri için uygulanan Gram boyadan sonuç raporuna kadarki süreçlerde, her bir laboratuvarın sahip olduğu farklı teknik ve personel donanımlarına uygun optimum koşullarda yapılabilecek uygulamalara, örneğin sendromik tanı testlerine ve doğrudan kültür şişesinden yapılabilecek duyarlılık testlerine ve konvansiyonel yöntemlere yer verilmiştir.

Detaylı kurs programı ve kurs başvuru formu ekte bulunmaktadır. Başvuru formunu doldurup klimud@gmail.com adresine mail atmanızı takiben sizinle iletişime geçilecektir.

Kursta birlikte olabilmek dileğiyle, saygı ve sevgilerimizi sunarız.

KLİMUD Yönetim Kurulu

 

Kurs Programı

Kurs Başvuru Formu

 

Çalışma Grubu Başkanı: Prof. Dr. Aynur EREN TOPKAYA

Kurs Yeri: Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Koşuyolu Hastanesi 

Kurs Sorumlusu: Prof. Dr. Aynur EREN TOPKAYA

Kurs Kontenjanı: 20 kişi

Kurs Ücreti: 600 TL

İletişim: KLİMUD - 530 693 86 67

e-posta: klimud@gmail.com

SiTE HARİTASI

KOMİSYONLAR

KLİMUD

KLİMUD (Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği)

Meşrutiyet cad. Kültür Apt.No:38/15 Kat:7 Kızılay / ANKARA / TÜRKİYE

Tel ve Faks :0312 230 7818 GSM: 0530 693 86 67